2009-08-06 13:48:49• hírek • Gozner Gertrud

Pénz helyett munka

Szatmárnémetiben jelenleg 25 személy végez munkát a köz javára - tudtuk meg Florin Gazdac-tol, a Közösségi Rendőrség ügyvezető igazgatójától.

Ebből 22-en a polgármesteri hivataltól kapott szociális segélyért cserében dolgoznak a közterületeken, három személy pedig nem egyenlítette ki a hatóságok által rá kiszabott pénzbírságot, ezért kötelezték bizonyos óraszám ledolgozására - fejtette ki.

Arra a kérdésre, hogy milyen munkát kapnak ezek a személyek, Gazdac a szemétgyűjtést, az utcák takarítását, a zöldövezetek rendbetételét nevezte meg. Legutóbb az Olimpia stadion felújításában és kimeszelésben segédkeztek munkások - tette hozzá.

2008 áprilisától mindazon személyek, akik a városházától pénzbeli segélyben részesülnek és Szatmárnémetiben van a lakóhelyük kötelesek ingyen munkát vállalni a köz érdekében. Ha valaki elmulasztja ezt a kötelességét, az a segély megvonásával jár együtt.

A Szatmárnémeti polgármestere által kiadott 2663 /19.06.2009-es számú rendelet szabályozza a közösségi munkára ítélt kihágást elkövetők munkavégzésének gyakorlatba ültetését és ennek feltételeit. Amennyiben a bíróság felszólítására a kihágást elkövető nem fizeti ki a büntetést az előírt időn belül a bíróság a pénzbüntetést helyettesíti a köz hasznára elvégzendő, legfeljebb 50 órás időtartamú tevékenységgel. A bíróság közmunkára változtathatja a ki nem fizett bírságot, és ezt a szabálysértő beleegyezése nélkül

A Szatmári Helyi Adó és Illeték Igazgatóság (DITL) adatai szerint jelenleg 194 szatmári lakos kötelezhető közmunkára, mivel szándékosan nem fizették ki büntetéseket és kényszervégrehajtás lépett érvénybe velük szemben. A kiszabott bírságok összege 20 és 3010 lej között változik. A hivatal most állítja össze azon személyek listáját, akiknek tartozását a pénzbírság helyett közmunkára formájában szeretné behajtani.


Jelenleg 25-en végeznek közmunkát  a városban.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: